Poděkování předsedy o.s. Pomoc bez hranic Jana Lauterbacha

21.02.2013 08:06

 

Vážení a milí přátelé,

    rádi bychom vám poděkovali za vaši důvěru a spolupráci v roce 2012. Díky vám jsme mohli i v minulém roce  rozzářit  úsměv na mnoha tvářích, a to nejen na Ukrajině či Slovensku, ale také tady u nás v České republice.

    V loňském roce jsme přivezli humanitární pomoc na Ukrajinu, především do zakarpatské oblasti do měst Vinogradovo, Lvov a dalších měst i vesniček, osmkrát. Třikrát jsme jeli pomáhat potřebným na Slovensko, a to do měst Klenovec , Tisovec a Hňušťa.

    Díky spolupracovníkům z Německa, od kterých jsme přivezli mnoho humanitární pomoci jako například nábytek, šatstvo, zdravotnický materiál (matrace, chodítka, invalidní vozíky, wc židle, postele ), jsme mohli pomoci domovům pro seniory v České republice ve městech Kyjov, Veselí, Kroměříž, Holešov či Břeclav.

    Celkem jsme v tomto roce přepravili do chudých oblastí cca 133 tun ve výši 101 000,- Eur.

    Na konci roku jsme ve spolupráci s občanským sdružením Maranatha uskutečnili veřejnou sbírku obnošeného šatstva, hraček a dalších věcí v Praze. Sbírku pro lidi v nouzi uskutečnily pro Pomoc bez hranic zlínské školy a gymnázium.

    Radostné pro nás bylo, když jsme mohli ve spolupráci s dětským klubem Slunečnice a panem Švecem z Rajhradic u Brna pomoci 18-měsíční Lucince z Hlušovic u Olomouce, která od narození trpí několika vážnými poruchami  a její léčba je finančně nákladná. Díky dárcům se však může léčit. Už nyní dělá velké pokroky, otáčí se na obě strany a snaží se zvedat hlavičku.

    Děkujeme všem našim spolupracovníkům, velkým i malým dárcům, kteří nás v naší činnosti podporují.  Jmenovitě jsou to především občanská sdružení Maranatha a C4Help, ale také Obecní úřad Rajhradice či pan Švec z Rajhradic a spoustu dalších.

    Vážíme si vaší pomoci a věříme, že i nadále s námi budete spolupracovat. Za každého dárce, kterému nejsou lhostejné osudy druhých, jsme vděční. Jen díky vám můžeme přinášet radostnou mysl do života chudých a nemocných lidí.

 

                                                                                                                                              Předseda občanského sdružení Pomoc bez hranic Jan Lauterbach

 

 

 


Laktační poradkyně a dula